Ga terug

Pasta pesto met broccoli en kip

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 75* gram glutenvrije pasta
  • 125 gram kipfilet
  • 100 gram broccoli
  • 4 cherrytomaten
  • peper en zout

Basilicumpesto

  • 1 theelepel basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • peper

Instructies
 

  • Spoel de basilicumblaadjes af en dep ze droog. Scheur de basilicumblaadjes wat fijn en doe ze samen met bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine. Pureer het tot er een pesto ontstaat.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze zo’n 8 minuten.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Doe een klein scheutje olijfolie in een wok/koekenpan en bak de kipfiletblokjes met wat peper gaar. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en voeg deze toe aan de kipfiletblokjes.
  • Snijd eventueel de gekookte broccoli nog iets kleiner en voeg ook toe aan de kipfiletblokjes.
  • Giet de pasta af en meng daarna de pesto door de afgegoten pasta.
  • Doe de pasta bij de kipfiletblokjes, cherrytomaten en broccoli en meng goed door elkaar.
  • Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas over strooien. Eet smakelijk!

Notities

*Mannen mogen 100 gram
Trefwoord FODMAP-arm