Pasta pesto met broccoli en kip
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 75* gram glutenvrije pasta
- 125 gram kipfilet
- 100 gram broccoli
- 4 cherrytomaten
- peper en zout
Basilicumpesto
- 1 theelepel basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- 10 gram Parmezaanse kaas
- 10 gram pijnboompitten
- peper
Instructies
- Spoel de basilicumblaadjes af en dep ze droog. Scheur de basilicumblaadjes wat fijn en doe ze samen met bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine. Pureer het tot er een pesto ontstaat.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze zo’n 8 minuten.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe een klein scheutje olijfolie in een wok/koekenpan en bak de kipfiletblokjes met wat peper gaar. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en voeg deze toe aan de kipfiletblokjes.
- Snijd eventueel de gekookte broccoli nog iets kleiner en voeg ook toe aan de kipfiletblokjes.
- Giet de pasta af en meng daarna de pesto door de afgegoten pasta.
- Doe de pasta bij de kipfiletblokjes, cherrytomaten en broccoli en meng goed door elkaar.
- Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas over strooien. Eet smakelijk!
Notities
*Mannen mogen 100 gram