Ga terug

Bananencourgettebrood

Bereidingstijd: 65 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 10 porties

Ingrediënten
  

  • 2 grote bananen
  • 1 courgette
  • 50 ml sojamelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram speltbloem
  • 60 gram havermoutmeel havermout fijngemalen in een blender
  • theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat (baking soda)
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een cakeblik in en bedek hem met bakpapier.
  • Snijd de courgette in blokjes en bak de courgette in 5 tot 10 minuten gaar.
  • Prak de bananen fijn in een grote kom en voeg de courgette, sojamelk, olie, maple syrup en vanille extract toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat, kaneel en zout goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens het bananen mengsel hieraan toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in de cakeblik en bak het voor ongeveer 50 minuten/ totdat een satéprikker schoon blijft nadat je hem in de cake prikt.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch