Bananencourgettebrood
Bereidingstijd: 65 minuten
Ingrediënten
- 2 grote bananen
- 1 courgette
- 50 ml sojamelk
- 50 ml zonnebloemolie
- 3 eetlepels maple syrup
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram speltbloem
- 60 gram havermoutmeel havermout fijngemalen in een blender
- 1½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel natriumbicarbonaat (baking soda)
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een cakeblik in en bedek hem met bakpapier.
- Snijd de courgette in blokjes en bak de courgette in 5 tot 10 minuten gaar.
- Prak de bananen fijn in een grote kom en voeg de courgette, sojamelk, olie, maple syrup en vanille extract toe.
- Meng het geheel goed door elkaar.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat, kaneel en zout goed door elkaar.
- Voeg vervolgens het bananen mengsel hieraan toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe het mengsel in de cakeblik en bak het voor ongeveer 50 minuten/ totdat een satéprikker schoon blijft nadat je hem in de cake prikt.