Ga terug

Hartige pompoentaart met een bodem van havermout en een simpele salade

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg Japanse pompoen
  • 125 gram havermout
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 3 lente-ui groene deel
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels tijm
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram feta

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de pompoen schoon, verwijder de zaden en snijdt hem in blokjes.
  • Leg de blokjes in een ovenschaal met een klein laagje water bedekt met aluminiumfolie.
  • Stoom de pompoen voor 10-15 minuten in de oven totdat ze iets zachter zijn geworden.
  • Maak ondertussen het deeg. Meng hiervoor de havermout, 4 el olijfolie en 1 ei goed door elkaar.
  • Kneed het deeg totdat hij minder plakkerige wordt en vouw hem uit in een ingevette taartvorm van 20 of 24 cm.
  • Zorg ervoor dat de bodem en randen van de taartvorm zijn bedekt.
  • Snijd de lente-ui in ringen en courgette in blokjes en bak ze in 1 el olijfolie en de balsamicoazijn.
  • Zet het vuur uit en schep de pompoen samen met de 2el tijm, peper en zout erdoorheen.
  • Laat de vulling afkoelen en meng er 1 losgeklopt ei doorheen.
  • Schep het mengsel in de vorm en strooi er nog een beetje tijm en feta overheen.
  • Bak de taart voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch