Hartige pompoentaart met een bodem van havermout en een simpele salade
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediƫnten
- 1 kg Japanse pompoen
- 125 gram havermout
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eieren
- 3 lente-ui groene deel
- 1 courgette
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels tijm
- peper en zout naar smaak
- 200 gram feta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de pompoen schoon, verwijder de zaden en snijdt hem in blokjes.
- Leg de blokjes in een ovenschaal met een klein laagje water bedekt met aluminiumfolie.
- Stoom de pompoen voor 10-15 minuten in de oven totdat ze iets zachter zijn geworden.
- Maak ondertussen het deeg. Meng hiervoor de havermout, 4 el olijfolie en 1 ei goed door elkaar.
- Kneed het deeg totdat hij minder plakkerige wordt en vouw hem uit in een ingevette taartvorm van 20 of 24 cm.
- Zorg ervoor dat de bodem en randen van de taartvorm zijn bedekt.
- Snijd de lente-ui in ringen en courgette in blokjes en bak ze in 1 el olijfolie en de balsamicoazijn.
- Zet het vuur uit en schep de pompoen samen met de 2el tijm, peper en zout erdoorheen.
- Laat de vulling afkoelen en meng er 1 losgeklopt ei doorheen.
- Schep het mengsel in de vorm en strooi er nog een beetje tijm en feta overheen.
- Bak de taart voor ongeveer 30 minuten in de oven.