Ga terug

Groenten-aardappeltortilla

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stengels lente-ui groene deel
  • 1 paprika
  • 2 prei groene deel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram jonge spinazie
  • 350 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 8 eieren
  • 100 gram geraspte kaas 48+
  • 4 sneetjes zuurdesem speltbrood

Instructies
 

  • Pel en snipper de lente-ui.
  • Snij de paprika in blokjes en de prei in halve ringen.
  • Verhit de olie in een pan en bak de spinazie totdat deze is geslonken.
  • Haal de spinazie uit de pan en laat het uitlekken.
  • Fruit vervolgens de lente-ui aan in 1 el olijfolie.
  • Voeg de paprika, prei en aardappelblokjes toe aan de gefruite lente-ui.
  • Kluts ondertussen het ei met wat peper, zout en de geraspte kaas.
  • Voeg nu het ei en de spinazie toe aan de rest van de groenten.
  • Bak de tortilla’s in circa 8 minuten gaar.
  • Serveer met een speltboterham en de tomatensalsa
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch