Ga terug

Vegetarische burrito’s

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels feta
  • 400 gran stukjes dès
  • 8 theelepels zelfgemaakte burrito kruidenmix
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 4 tomaten
  • 12 kleine kleine glutenvrije wraps
  • 1 zakje (ijsberg)sla

Instructies
 

  • Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de stukjes dès gaar.
  • Voeg vervolgens de kruidenmix en een scheut water toe zodat er een saus/jus ontstaat.
  • Verhit de rest van de olie in een aparte pan en fruit de paprikapoeder aan.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de gefruite paprikapoeder en meng het geheel goed door elkaar.
  • Snij de tomaten in blokjes.
  • Verwarm de wraps in de magnetron of oven volgens de verpakking.
  • Verdeel tot slot de tomaten, rijst, stukjes dès en (ijsberg)sla over de wraps.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch