Ga terug

Gembernoedels met een gebakken omelet

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de noedels

  • 300 gram rijstnoedels
  • 1 lente-ui groende deel
  • 65 gram pinda's geroosterd
  • 8 eieren

Voor de dressing

  • 3 eetlepels gemberpoeder
  • 1 stuk limoen rasp
  • 3 eetlepels rijstwijn azijn
  • 1 snufje peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de noedels volgens de verpakking gaar.
  • Meng in een grote kom de 1e vijf ingrediënten van de dressing goed door elkaar.
  • Pak een staafmixer en giet de olie beetje bij beetje bij de dressing en mix ondertussen goed door zodat er een mooie emulsie ontstaat.
  • Giet vervolgens het overige vocht van de noedels af en hak de lente-ui en pinda’s fijn.
  • Bak ondertussen de vier omeletten mooi goudbruin.
  • Meng de noedels, dressing en lente-ui goed door elkaar en besprenkel het geheel tot slot met de fijngehakte pinda’s.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch