Gembernoedels met een gebakken omelet
Bereidingstijd: 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Voor de noedels
- 300 gram rijstnoedels
- 1 lente-ui groende deel
- 65 gram pinda's geroosterd
- 8 eieren
Voor de dressing
- 3 eetlepels gemberpoeder
- 1 stuk limoen rasp
- 3 eetlepels rijstwijn azijn
- 1 snufje peper en zout naar smaak
- olijfolie
Kook de noedels volgens de verpakking gaar.
Meng in een grote kom de 1e vijf ingrediënten van de dressing goed door elkaar.
Pak een staafmixer en giet de olie beetje bij beetje bij de dressing en mix ondertussen goed door zodat er een mooie emulsie ontstaat.
Giet vervolgens het overige vocht van de noedels af en hak de lente-ui en pinda’s fijn.
Bak ondertussen de vier omeletten mooi goudbruin.
Meng de noedels, dressing en lente-ui goed door elkaar en besprenkel het geheel tot slot met de fijngehakte pinda’s.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch