Ga terug

Vegetarische nasi met spiegelei

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram (basmati)rijst
  • 1 rode peper
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 plak tofu in stukjes
  • 1 zak peen julienne 150 gram
  • 2 stuks prei groene deel in ringetjes; witte deel gebruiken we niet
  • 4 eieren
  • 2 handjes taugé
  • 2 eetlepels sojasaus

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de tofu, rode peper, peen en preiringen 4 minuten.
  • Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren. 
  • Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 minuut mee. Voeg de sojasaus toe.
  • Verdeel de nasi over 4 borden, leg er een spiegelei op en serveren maar!
Trefwoord FODMAP-arm