Vegetarische nasi met spiegelei
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 300 gram (basmati)rijst
- 1 rode peper
- 4 el zonnebloemolie
- 1 plak tofu in stukjes
- 1 zak peen julienne 150 gram
- 2 stuks prei groene deel in ringetjes; witte deel gebruiken we niet
- 4 eieren
- 2 handjes taugé
- 2 eetlepels sojasaus
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de tofu, rode peper, peen en preiringen 4 minuten.
- Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren.
- Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 minuut mee. Voeg de sojasaus toe.
- Verdeel de nasi over 4 borden, leg er een spiegelei op en serveren maar!