Ga terug

Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven

Bereidingstijd: 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram roodbaarsfilet
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 1 snufje zout en peper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 450 gram aardappelschijfjes voorgekookt
  • 150 gram winterwortel in kleine blokjes
  • 5 tomaten (of 3 vleestomaten) in kleine stukjes
  • 1 bosje lente-ui groene deel fijngesneden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper.
  • Meng in een kom de olijfolie met Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Besprenkel met 2 eetlepels van de zelfgemaakte kruidenolie en leg de visfilets erop. 
  • Schep de wortel, lente-ui en tomaten door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de vis met de aardappelen en groenten in 25-30 minuten gaar worden.
Trefwoord FODMAP-arm