Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven
Bereidingstijd: 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
- 500 gram roodbaarsfilet
- 1/2 citroen uitgeperst
- 1 snufje zout en peper
- 6 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 450 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 150 gram winterwortel in kleine blokjes
- 5 tomaten (of 3 vleestomaten) in kleine stukjes
- 1 bosje lente-ui groene deel fijngesneden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper.
Meng in een kom de olijfolie met Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Besprenkel met 2 eetlepels van de zelfgemaakte kruidenolie en leg de visfilets erop.
Schep de wortel, lente-ui en tomaten door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
Schuif de schaal in de oven en laat de vis met de aardappelen en groenten in 25-30 minuten gaar worden.