Roodbaars met groente en aardappelschijfjes uit de oven
Bereidingstijd: 40 minuten
Equipment
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 500 gram roodbaarsfilet
- 1/2 citroen uitgeperst
- 1 snufje zout en peper
- 6 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 450 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 150 gram winterwortel in kleine blokjes
- 5 tomaten (of 3 vleestomaten) in kleine stukjes
- 1 bosje lente-ui groene deel fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper.
- Meng in een kom de olijfolie met Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Besprenkel met 2 eetlepels van de zelfgemaakte kruidenolie en leg de visfilets erop.
- Schep de wortel, lente-ui en tomaten door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
- Schuif de schaal in de oven en laat de vis met de aardappelen en groenten in 25-30 minuten gaar worden.