Ga terug

Glutenvrij kwarkbrood

Bereidingstijd: 10 - 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram glutenvrije bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels (20 gram) glutenvrij bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 gram boter
  • 250 gram lactosevrije kwark
  • 125 gram hazelnoten grof gehakt

Instructies
 

  • Zeef de bloem, vanillesuiker, suiker, het zout en het glutenvrije bakpoeder in een kom.
  • Meng met deeghaken de eieren en boter door het bloemmengsel.
  • Als het goed gemengd is, voeg dan de kwark toe.
  • Meng de stukjes noot door het deeg.
  • Laat het deeg een half uur rusten.
  • Maak bolletjes van het deeg en bak ze in 15 – 20 minuten op 180 graden af.
Trefwoord FODMAP-arm