Wortelchips met een dip van Griekse yoghurt
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 2 grote wortels
- ½ theelepel kaneel
- ¼ theelepel gemalen gember
- olie voor het invetten
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel maple syrup
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de wortels grondig en snij ze in dunne repen (eventueel met een mandoline).
- Meng vervolgens de gesneden wortels met de gember en kaneel zodat de kruiden gelijkmatig over de wortel repen zijn verdeeld.
- Verdeel de wortels gelijkmatig over een reeds ingevette bakplaat.
- Bak de wortels in 10 minuten gaar. Zet de oven na 10 minuten uit en laat ze nog 8 minuten in de oven nagaren.
- Haal de chips na deze 8 minuten uit de oven zodat de chips kunnen afkoelen.
- Meng de Griekse yoghurt met de maple syrup en serveer het in een klein schaaltje als dip.