Ga terug

Wortelchips met een dip van Griekse yoghurt

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 2 grote wortels
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen gember
  • olie voor het invetten
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel maple syrup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de wortels grondig en snij ze in dunne repen (eventueel met een mandoline).
  • Meng vervolgens de gesneden wortels met de gember en kaneel zodat de kruiden gelijkmatig over de wortel repen zijn verdeeld.
  • Verdeel de wortels gelijkmatig over een reeds ingevette bakplaat.
  • Bak de wortels in 10 minuten gaar. Zet de oven na 10 minuten uit en laat ze nog 8 minuten in de oven nagaren.
  • Haal de chips na deze 8 minuten uit de oven zodat de chips kunnen afkoelen.
  • Meng de Griekse yoghurt met de maple syrup en serveer het in een klein schaaltje als dip.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch