Wortelchips met een dip van Griekse yoghurt
Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Hollands
- 2 grote wortels
- ½ theelepel kaneel
- ¼ theelepel gemalen gember
- olie voor het invetten
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel maple syrup
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de wortels grondig en snij ze in dunne repen
(eventueel met een mandoline).
Meng vervolgens de gesneden wortels met de gember en kaneel zodat de kruiden gelijkmatig over de wortel repen zijn verdeeld.
Verdeel de wortels gelijkmatig over een reeds ingevette bakplaat.
Bak de wortels in 10 minuten gaar. Zet de oven na 10 minuten uit en laat ze nog 8 minuten in de oven nagaren.
Haal de chips na deze 8 minuten uit de oven zodat de chips kunnen afkoelen.
Meng de Griekse yoghurt met de maple syrup en serveer het in een klein schaaltje als dip.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch