Vegetarische nasi
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 8 eieren
- 3 stengels lente-ui groene deel
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 paksoi
- 1 eetlepel rijstolie of olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn poeder
- 220 gram bamboescheuten
- 1 wortel geraspt
- 1 eetlepel sambal oelek
- 4 eetlepels glutenvrije ketjap
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Kook ondertussen ook de eieren in circa 10 minuten hard.
- Pel en snij het groene deel van de lente-ui in ringen.
- Snij vervolgens de paprika’s in blokjes en de paksoi in halve reepjes.
- Verhit de olie in een wokpan en fruit de lente-ui samen met de kurkuma en komijnpoeder kort aan.
- Voeg vervolgens de paksoi, paprika’s en bamboescheuten toe en roerbak dit circa 6 minuten.
- Voeg nu ook de gekookte rijst en wortel toe en bak deze kort mee.
- Fruit ondertussen 1 el sambal aan met een kleine scheut olijfolie in een aparte bakpan en pel de eieren.
- Voeg vervolgens de gepelde eieren toe en bak deze voor circa 4 minuten in de sambal.
- Meng tot slot de glutenvrije ketjap samen met de eieren door de nasi heen en voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe naar smaak.