Ga terug

Vegetarische nasi

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 8 eieren
  • 3 stengels lente-ui groene deel
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 paksoi
  • 1 eetlepel rijstolie of olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 220 gram bamboescheuten
  • 1 wortel geraspt
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 4 eetlepels glutenvrije ketjap

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Kook ondertussen ook de eieren in circa 10 minuten hard.
  • Pel en snij het groene deel van de lente-ui in ringen.
  • Snij vervolgens de paprika’s in blokjes en de paksoi in halve reepjes.
  • Verhit de olie in een wokpan en fruit de lente-ui samen met de kurkuma en komijnpoeder kort aan.
  • Voeg vervolgens de paksoi, paprika’s en bamboescheuten toe en roerbak dit circa 6 minuten.
  • Voeg nu ook de gekookte rijst en wortel toe en bak deze kort mee.
  • Fruit ondertussen 1 el sambal aan met een kleine scheut olijfolie in een aparte bakpan en pel de eieren.
  • Voeg vervolgens de gepelde eieren toe en bak deze voor circa 4 minuten in de sambal.
  • Meng tot slot de glutenvrije ketjap samen met de eieren door de nasi heen en voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe naar smaak.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch