Vega sandwich met gegrilde groenten
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten
Pesto
- 1 plantje basilicum
- 90 gram rucola
- 120 ml olijfolie
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 1 snufje zout en peper
Sandwich
- 65 gram courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ paprika
- 3 sneetjes zuurdesem speltbrood
- 25 gram Parmezaanse kaas geschaafd
- 1 handje chips naturel
Instructies
- Voor de pesto meng je alle ingrediënten in een blender. Je gebruikt nu maar 1 eetlepel van de pesto, de rest is voor het diner van morgen, dus zet de rest in de koelkast.
- Snij de courgette in de lengte in gelijke plakken.
- Mix de olijfolie en 1 eetlepel van de pesto door elkaar en bestrijk de plakken courgette met een beetje van het mengsel. Gril de courgette in een grillpan gaar en leg ze op een bord.
- Snij de paprika in gelijke repen en gril ze in de grillpan.
- Bestrijk de paprika plakken na het grillen met de rest van het pesto-mengsel en bestrooi ze met wat peper.
- Leg 1 boterham op een bord en leg de paprikaplakken eroverheen. Leg bovenop de paprikaplakken weer 1 boterham en verdeel nu de courgette en de Parmezaanse kaas over de boterham.
- Dek vervolgens de sandwich af met nog 1 boterham en snijd hem door de helft.
- Serveer eventueel met een handje naturel chips.