Ga terug

Vega sandwich met gegrilde groenten

Bereidingstijd: 10-20 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Pesto

  • 1 plantje basilicum
  • 90 gram rucola
  • 120 ml olijfolie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 snufje zout en peper

Sandwich

  • 65 gram courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ paprika
  • 3 sneetjes zuurdesem speltbrood
  • 25 gram Parmezaanse kaas geschaafd
  • 1 handje chips naturel

Instructies
 

  • Voor de pesto meng je alle ingrediënten in een blender. Je gebruikt nu maar 1 eetlepel van de pesto, de rest is voor het diner van morgen, dus zet de rest in de koelkast.
  • Snij de courgette in de lengte in gelijke plakken.
  • Mix de olijfolie en 1 eetlepel van de pesto door elkaar en bestrijk de plakken courgette met een beetje van het mengsel. Gril de courgette in een grillpan gaar en leg ze op een bord.
  • Snij de paprika in gelijke repen en gril ze in de grillpan.
  • Bestrijk de paprika plakken na het grillen met de rest van het pesto-mengsel en bestrooi ze met wat peper.
  • Leg 1 boterham op een bord en leg de paprikaplakken eroverheen. Leg bovenop de paprikaplakken weer 1 boterham en verdeel nu de courgette en de Parmezaanse kaas over de boterham.
  • Dek vervolgens de sandwich af met nog 1 boterham en snijd hem door de helft.
  • Serveer eventueel met een handje naturel chips.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch