Romige pastinaakpasta
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediƫnten
- 500 gram glutenvrije pasta
- 2 stuks lente-ui (groene deel)
- 1 rode peper
- 2 pastinaken
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram jonge spinazie
- 100 gram pijnboompitten
- 100 gram zwarte olijven
- 100 ml sojaroom
- 100 gram Parmezaanse kaas geraspte
Instructies
- Kook de glutenvrije pasta klaar volgens de verpakking.
- Snij het groene deel van de lente-ui fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snij hem in halve ringetjes. Schil en snij de pastinaak in kleine blokjes.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de lente-ui kort aan.
- Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak deze voor circa 6 minuten.
- Voeg nu ook de spinazie toe en bak deze mee totdat hij is geslonken.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een aparte pan zonder olie.
- Snij nu ook de olijven in kleine ringetjes.
- Voeg nu de gekookte pasta, olijven, de helft van de pijnboompitten en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de gebakken groenten.
- Verwarm het geheel goed en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
- Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas en pijnboompitten.