Ga terug

Romige pastinaakpasta

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram glutenvrije pasta
  • 2 stuks lente-ui (groene deel)
  • 1 rode peper
  • 2 pastinaken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram jonge spinazie
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram zwarte olijven
  • 100 ml sojaroom
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspte

Instructies
 

  • Kook de glutenvrije pasta klaar volgens de verpakking.
  • Snij het groene deel van de lente-ui fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snij hem in halve ringetjes. Schil en snij de pastinaak in kleine blokjes.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de lente-ui kort aan.
  • Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak deze voor circa 6 minuten.
  • Voeg nu ook de spinazie toe en bak deze mee totdat hij is geslonken.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een aparte pan zonder olie.
  • Snij nu ook de olijven in kleine ringetjes.
  • Voeg nu de gekookte pasta, olijven, de helft van de pijnboompitten en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de gebakken groenten.
  • Verwarm het geheel goed en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch