Rijst en linzen salade met een frisse dressing
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediƫnten
Voor de dressing
- 1 eetlepel citroenrasp
- 2 eetlepels muntblaadjes fijn gehakt
- 50 ml knoflookolie zonder stukjes knoflook
- 50 ml olijfolie
- 45 ml balsamico azijn
Voor de salade
- 300 gram zilvervliesrijst
- 200 gram linzen uit blik
- 1 stengel lente-ui in ringen gesneden (groene deel)
- 2 stuks tomaten zonder zaadjes en in blokjes gesneden
- 600 gram jonge spinazie
- 1 snufje zout en peper
- 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
Instructies
- Kook de zilvervliesrijst en verwarm de linzen apart, giet ze af en meng ze door elkaar.
- Roer de ingrediƫnten voor de dressing ook door elkaar en voeg deze bij het rijstmengsel.
- Voeg de lente-ui, tomaten en spinazie toe.
- Breng de salade op smaak met zout en peper en bestrooi met pijnboompitten.