Quinoa salade met feta
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 60 gram quinoa
- ½ tablet bouillon zonder ui en knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tomaten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- chilipoeder naar smaak
- 1 eetlepel knoflook infused olie
- 100 gram feta
Instructies
- Kook de quinoa in 120 ml water samen met de groentebouillon en citroensap gaar volgens de verpakking.
- Was en schaaf ondertussen de courgette in dunnen plakken met een kaasschaaf of mandoline.
- Wok de courgette in 1 el olijfolie 2 tot 3 minuten knapperig gaar.
- Snijdt de tomaten in blokjes.
- Rooster de pijnboompitten in een aparte pan zonder olie totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
- Meng de quinoa tomaten, courgette en pijnboompitten met wat chilipoeder en 1 el garlic infused olie goed door elkaar.
- Verkruimel tot slot de feta over de salade.