Quinoa salade met feta
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Lunch
Keuken Mediterraan
- 60 gram quinoa
- ½ tablet bouillon zonder ui en knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tomaten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- chilipoeder naar smaak
- 1 eetlepel knoflook infused olie
- 100 gram feta
Kook de quinoa in 120 ml water samen met de groentebouillon en citroensap gaar volgens de verpakking.
Was en schaaf ondertussen de courgette in dunnen plakken met een kaasschaaf of mandoline.
Wok de courgette in 1 el olijfolie 2 tot 3 minuten knapperig gaar.
Snijdt de tomaten in blokjes.
Rooster de pijnboompitten in een aparte pan zonder olie totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
Meng de quinoa tomaten, courgette en pijnboompitten met wat chilipoeder en 1 el garlic infused olie goed door elkaar.
Verkruimel tot slot de feta over de salade.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch