Ga terug

Quinoa salade met feta

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Lunch
Keuken Mediterraan
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 60 gram quinoa
  • ½ tablet bouillon zonder ui en knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kleine courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 eetlepel knoflook infused olie
  • 100 gram feta

Instructies
 

  • Kook de quinoa in 120 ml water samen met de groentebouillon en citroensap gaar volgens de verpakking.
  • Was en schaaf ondertussen de courgette in dunnen plakken met een kaasschaaf of mandoline.
  • Wok de courgette in 1 el olijfolie 2 tot 3 minuten knapperig gaar.
  • Snijdt de tomaten in blokjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een aparte pan zonder olie totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
  • Meng de quinoa tomaten, courgette en pijnboompitten met wat chilipoeder en 1 el garlic infused olie goed door elkaar.
  • Verkruimel tot slot de feta over de salade.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch