Pompoenpasta met salie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediƫnten
- 800 gram Japanse pompoen
- 2 lente-ui groene deel
- 4 takjes salie
- 500 gram glutenvrije-pasta
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 200 gram Parmezaanse kaas geraspt
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snij de lente-ui in ringen, pompoen in blokjes en de salie fijn.
- Leg het op een bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout.
- Bak de pompoen voor ongeveer 35 minuten in de oven, maar roer elke 10 minuten de pompoen even om.
- Kook de pasta ondertussen gaar volgens de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten zonder olie in een pan. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze op een bord.
- Bak nu de gekookte pasta samen met de pompoen voor ongeveer 3-4 minuten in een pan.
- Voeg tot slot de Parmezaanse kaas en pijnboompitten toe en zet het vuur uit.