Ga terug

Pompoenpasta met salie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 800 gram Japanse pompoen
  • 2 lente-ui groene deel
  • 4 takjes salie
  • 500 gram glutenvrije-pasta
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 200 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snij de lente-ui in ringen, pompoen in blokjes en de salie fijn.
  • Leg het op een bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak de pompoen voor ongeveer 35 minuten in de oven, maar roer elke 10 minuten de pompoen even om.
  • Kook de pasta ondertussen gaar volgens de verpakking.
  • Rooster de pijnboompitten zonder olie in een pan. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze op een bord.
  • Bak nu de gekookte pasta samen met de pompoen voor ongeveer 3-4 minuten in een pan.
  • Voeg tot slot de Parmezaanse kaas en pijnboompitten toe en zet het vuur uit.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch