Paksoi- schotel
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 3 stuks eieren
- 300 gram paksoi
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels ketjap manis
- 200 ml lactose vrije melk
- 1 snufje zout, peper, nootmuskaat naar smaak
- 150 gram pindasaus
- 2 eetlepels kokos geraspt
- 50 gram kaas 48+ geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil en was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen vervolgens in circa 20 minuten gaar.
- Kook ondertussen de eieren in circa 10 minuten hard. Pel de eieren en snij ze vervolgens in grove stukken.
- Verwijder de stronk van de paksoi en was hem schoon. Snij de paksoi in kleine gelijke delen.
- Roerbak de paksoi in de olijfolie voor circa 3 minuten tot het vocht is verdampt. Voeg de sambal, ketjap, zout en peper aan de paksoi toe en haal de wokpan van het vuur.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk beetje bij beetje toe aan de aardappelen totdat de aardappelpuree smeuïg is.
- Breng de puree op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
- Vet de ovenschaal in, schep het paksoimengsel erin en verdeel de pindasaus en stukjes ei over de paksoi heen.
- Dek het geheel af met de aardappelpuree. Strooi de kaas en geraspte kokos over de aardappelpuree en bak de schotel in circa 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.