Ovenschotel met koolrabi en gerookte tofu
Bereidingstijd: 90 minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 3 kleine koolrabi’s
- 100 gram gerookte tofu
- 75 gram waterkers
- 4 tomaten
- 300 gram zachte geitenkaas
- 200 ml lactosevrije room
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en koolrabi en snij ze beide in plakken.
- Hak de waterkers fijn.
- Was de tomaten en snij ook deze in plakken.
- Vet een ovenschaal in en bekleedt de onderkant met aardappelplakken.
- Leg hier bovenop een laagje koolrabi. Hierna een laag tofu.
- Op de tofu een laag waterkers en vervolgens een laagje verkruimelde geitenkaas.
- Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn gemaakt.
- Voeg nu de room toe en bedek het geheel met de tomaat.
- Besprenkel het tot slot met olijfolie en kruid het met wat peper en zout.
- Bak het voor ongeveer 1 uur in het midden van de oven.