Oosterse scholfiletrolletjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 4 scholfilets
- 1 snufje peper
- 1 snufje zout
- 1 snufje kerriepoeder
- 1 stuk verse gember geraspt
- 1 scheutje gembersiroop
- 150 ml kokosmelk
- paar takjes Thaise basilicum
- 300 gram ananas vers
- 1 limoen alleen het sap
- 1 dunne prei, groene deel in ringetjes
- 300 gram witte rijst
- 400 gram wokgroenten taugé, paprika, wortel, courgette, witte kool
- 0,5 komkommer schijfjes
- 2 el azijn
Instructies
- Bestrooi de scholfilets met wat peper, zout en kerriepoeder en beleg met een beetje geraspte gember. Rol de filets op van brede naar smalle zijde en fixeer met een cocktailprikker.
- Doe de kokosmelk in een pan en zet op een laag vuurtje.
- Voeg de Thaise basilicum, ananas, limoensap, wat gembersiroop en 1 of 2 theelepels kerriepoeder toe en stoof daarin de rolletjes gaar in ongeveer 10 minuten.
- De prei 2 minuten laten meestoven.
- Kook ondertussen de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Wok de wok groenten een paar minuten met wat olie.
- Maak de komkommer aan met wat olijfolie, azijn, peper en zout. Serveer de vis met roergebakken wok groenten en witte rijst.