Ga terug

Oosterse scholfiletrolletjes

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 scholfilets
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje kerriepoeder
  • 1 stuk verse gember geraspt
  • 1 scheutje gembersiroop
  • 150 ml kokosmelk
  • paar takjes Thaise basilicum
  • 300 gram ananas vers
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1 dunne prei, groene deel in ringetjes
  • 300 gram witte rijst
  • 400 gram wokgroenten taugé, paprika, wortel, courgette, witte kool
  • 0,5 komkommer schijfjes
  • 2 el azijn

Instructies
 

  • Bestrooi de scholfilets met wat peper, zout en kerriepoeder en beleg met een beetje geraspte gember. Rol de filets op van brede naar smalle zijde en fixeer met een cocktailprikker.
  • Doe de kokosmelk in een pan en zet op een laag vuurtje.
  • Voeg de Thaise basilicum, ananas, limoensap, wat gembersiroop en 1 of 2 theelepels kerriepoeder toe en stoof daarin de rolletjes gaar in ongeveer 10 minuten.
  • De prei 2 minuten laten meestoven.
  • Kook ondertussen de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Wok de wok groenten een paar minuten met wat olie.
  • Maak de komkommer aan met wat olijfolie, azijn, peper en zout. Serveer de vis met roergebakken wok groenten en witte rijst.
Trefwoord FODMAP-arm