Mexicaanse witlofschotel met een frisse aardappelsalade
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
Witlofschotel
- 9 stronken witlof
- 200 gram linzen
- 4 tomaten
- 100 gram maïs tortilla chips
- 300 gram (oude) kaas geraspt
- peper en zout naar smaak
Aardappelsalade
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- 4 kleine aardappelen gekookt
- 2 lente-ui groene deel
- 2 eetlepels verse dille fijn gehakt
Instructies
Witlofschotel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de kern van de witlofstronken en snijd de stronkjes in drieën in de breedte.
- Zet een pannetje met water op het vuur en kook de witlofstronken in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de witlofstronken over de bodem.
- Verdeel de linzen over de witlofstronken.
- Snijdt de tomaten in plakjes en verdeel deze over de witlofstronken.
- Verkruimel de tortillachips over het geheel heen.
- Bestrooi het de bovenkant tot slot met geraspte kaas en kruidt met peper en zout.
- Bak het geheel voor 20-30 minuten in de oven.
Aardappelsalade
- Meng de limoensap, mosterd en olijfolie goed door elkaar.
- Snij de aardappelen in blokjes en de lente-ui in ringen.
- Mix alle ingrediënten door elkaar en serveer bij de witlofschotel.