Ga terug

Mexicaanse witlofschotel met een frisse aardappelsalade

Bereidingstijd: 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Witlofschotel

  • 9 stronken witlof
  • 200 gram linzen
  • 4 tomaten
  • 100 gram maïs tortilla chips
  • 300 gram (oude) kaas geraspt
  • peper en zout naar smaak

Aardappelsalade

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 kleine aardappelen gekookt
  • 2 lente-ui groene deel
  • 2 eetlepels verse dille fijn gehakt

Instructies
 

Witlofschotel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de kern van de witlofstronken en snijd de stronkjes in drieën in de breedte.
  • Zet een pannetje met water op het vuur en kook de witlofstronken in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel de witlofstronken over de bodem.
  • Verdeel de linzen over de witlofstronken.
  • Snijdt de tomaten in plakjes en verdeel deze over de witlofstronken.
  • Verkruimel de tortillachips over het geheel heen.
  • Bestrooi het de bovenkant tot slot met geraspte kaas en kruidt met peper en zout.
  • Bak het geheel voor 20-30 minuten in de oven.

Aardappelsalade

  • Meng de limoensap, mosterd en olijfolie goed door elkaar.
  • Snij de aardappelen in blokjes en de lente-ui in ringen.
  • Mix alle ingrediënten door elkaar en serveer bij de witlofschotel.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch