Gevulde paprika met quinoa
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten wachttijd
Ingrediënten
- 60 gram quinoa
- 2 middelgrote puntpaprika’s
- 120 ml water
- 10 stuks cherrytomaten
- 2 eetlepels basilicum
- 75 gram spinazie
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snufje peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook ondertussen de quinoa in 120 ml water en wacht tot het water is opgenomen.
- Snij de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snij ook de tomaten in tweeën en hak de basilicum in grove stukken.
- Bak de spinazie in 1 el olijfolie totdat hij is geslonken.
- Meng nu de tomaten, basilicum, spinazie, kappertjes, quinoa, 1 el olijfolie, peper en zout goed door elkaar.
- Vul vervolgens de paprika met het mengsel en bak ze in 25-30 minuten gaar.
- Haal de paprika’s uit de oven en besprenkel ze met de balsamicoazijn.