Ga terug

Gevulde paprika met quinoa

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten wachttijd
Gang Lunch
Keuken Mediterraan
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 60 gram quinoa
  • 2 middelgrote puntpaprika’s
  • 120 ml water
  • 10 stuks cherrytomaten
  • 2 eetlepels basilicum
  • 75 gram spinazie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snufje peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook ondertussen de quinoa in 120 ml water en wacht tot het water is opgenomen.
  • Snij de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snij ook de tomaten in tweeën en hak de basilicum in grove stukken.
  • Bak de spinazie in 1 el olijfolie totdat hij is geslonken.
  • Meng nu de tomaten, basilicum, spinazie, kappertjes, quinoa, 1 el olijfolie, peper en zout goed door elkaar.
  • Vul vervolgens de paprika met het mengsel en bak ze in 25-30 minuten gaar.
  • Haal de paprika’s uit de oven en besprenkel ze met de balsamicoazijn.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch