Geglazuurde spruitjes met knapperige tofu
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediƫnten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 400 gram tofu
- 12 spruitjes
- 1 komkommer
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels maple syrup
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel knoflookolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Laat de tofu uitlekken zorg ervoor dat het meeste water is verwijdert.
- Verwijder de uiteindes van de spruitjes en snijdt ze door de helft.
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Leg de spruitjes en stukjes komkommer op een bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie en zout.
- Snijdt de uitgelekte tofu in gelijk blokjes.
- Roer 1 el olijfolie en 1 el sojasaus samen en besprenkel dit over de tofu heen.
- Verdeel nu ook het sesamzaad over de tofu heen.
- Bedek een andere bakplaat met bakpapier en leg de tofu hierop.
- Leg de bakplaat met spruitjes en komkommer onderin de oven en de bakplaat met tofu bovenin de oven.
- Bak beide in 25-30 minuten goudbruin, wissel eventueel de bakplaten om na 15 minuten.
- Meng alle overige ingrediƫnten samen in een steelpan en kook het geheel voor ongeveer 10 minuten totdat er zich een glazuur heeft gevormd.
- Serveer alles op een bord en verdeel het glazuur over de spruitjes en komkommer.