Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Laat de tofu uitlekken zorg ervoor dat het meeste water is verwijdert.
Verwijder de uiteindes van de spruitjes en snijdt ze door de helft.
Snijd de komkommer in blokjes.
Leg de spruitjes en stukjes komkommer op een bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie en zout.
Snijdt de uitgelekte tofu in gelijk blokjes.
Roer 1 el olijfolie en 1 el sojasaus samen en besprenkel dit over de tofu heen.
Verdeel nu ook het sesamzaad over de tofu heen.
Bedek een andere bakplaat met bakpapier en leg de tofu hierop.
Leg de bakplaat met spruitjes en komkommer onderin de oven en de bakplaat met tofu bovenin de oven.
Bak beide in 25-30 minuten goudbruin, wissel eventueel de bakplaten om na 15 minuten.
Meng alle overige ingrediƫnten samen in een steelpan en kook het geheel voor ongeveer 10 minuten totdat er zich een glazuur heeft gevormd.
Serveer alles op een bord en verdeel het glazuur over de spruitjes en komkommer.