Ga terug

Geglazuurde spruitjes met knapperige tofu

Bereidingstijd: 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram tofu
  • 12 spruitjes
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels maple syrup
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel knoflookolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Laat de tofu uitlekken zorg ervoor dat het meeste water is verwijdert.
  • Verwijder de uiteindes van de spruitjes en snijdt ze door de helft.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Leg de spruitjes en stukjes komkommer op een bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie en zout.
  • Snijdt de uitgelekte tofu in gelijk blokjes.
  • Roer 1 el olijfolie en 1 el sojasaus samen en besprenkel dit over de tofu heen.
  • Verdeel nu ook het sesamzaad over de tofu heen.
  • Bedek een andere bakplaat met bakpapier en leg de tofu hierop.
  • Leg de bakplaat met spruitjes en komkommer onderin de oven en de bakplaat met tofu bovenin de oven.
  • Bak beide in 25-30 minuten goudbruin, wissel eventueel de bakplaten om na 15 minuten.
  • Meng alle overige ingrediĆ«nten samen in een steelpan en kook het geheel voor ongeveer 10 minuten totdat er zich een glazuur heeft gevormd.
  • Serveer alles op een bord en verdeel het glazuur over de spruitjes en komkommer.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch