Frisse oosterse rijst met tofu
Bereidingstijd: 35 minuten + 30 minuten wachttijd
Ingrediënten
- 400 gram tofu
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sambal
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 lente-ui groene deel
- 1 theelepel gemalen gember
- 3 eetlepels limoengras het witte deel
- ½ theelepel chilivlokken
- 2 theelepels limoensap
- 12 wortels in dunne strengen gesneden
- 2 papriksá in blokjes gesneden
- 3 eetlepels korianderblaadjes grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spoel de tofu en laat hem uitlekken zorg ervoor dat het meeste vocht uit de tofu verwijdert is.
- Snijdt de tofu in blokjes.
- Meng de sambal en 3el sojasaus door elkaar en laat de tofu hier voor minimaal een halfuur afgedekt in marineren(een nachtje mag ook).
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Vet een bakplaat in met olie en verdeel de gemarineerde tofu over de bakplaat heen.
- Bak de tofu 30 minuten in de oven, draai de tofu na 15 minuten om.
- Ondertussen verwarm de kokosolie in een pan en voeg de lente-ui, gember, limoengras en chilivlokken toe.
- Verwarm tot de lente-ui zacht geworden is en voeg dan de resterende sojasaus en limoensap toe.
- Voeg de rijst en tofu aan het mengsel toe en verwarm alles goed.
- Zet het vuur uit en meng tot slot de groenten en de koriander door de rijst heen.