Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de tofu en laat hem uitlekken zorg ervoor dat het meeste vocht uit de tofu verwijdert is.
Snijdt de tofu in blokjes.
Meng de sambal en 3el sojasaus door elkaar en laat de tofu hier voor minimaal een halfuur afgedekt in marineren(een nachtje mag ook).
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Vet een bakplaat in met olie en verdeel de gemarineerde tofu over de bakplaat heen.
Bak de tofu 30 minuten in de oven, draai de tofu na 15 minuten om.
Ondertussen verwarm de kokosolie in een pan en voeg de lente-ui, gember, limoengras en chilivlokken toe.
Verwarm tot de lente-ui zacht geworden is en voeg dan de resterende sojasaus en limoensap toe.
Voeg de rijst en tofu aan het mengsel toe en verwarm alles goed.
Zet het vuur uit en meng tot slot de groenten en de koriander door de rijst heen.