Ga terug

Frisse oosterse rijst met tofu

Bereidingstijd: 35 minuten + 30 minuten wachttijd
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram tofu
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sambal
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 lente-ui groene deel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 3 eetlepels limoengras het witte deel
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels limoensap
  • 12 wortels in dunne strengen gesneden
  • 2 papriksá in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels korianderblaadjes grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de tofu en laat hem uitlekken zorg ervoor dat het meeste vocht uit de tofu verwijdert is.
  • Snijdt de tofu in blokjes.
  • Meng de sambal en 3el sojasaus door elkaar en laat de tofu hier voor minimaal een halfuur afgedekt in marineren(een nachtje mag ook).
  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Vet een bakplaat in met olie en verdeel de gemarineerde tofu over de bakplaat heen.
  • Bak de tofu 30 minuten in de oven, draai de tofu na 15 minuten om.
  • Ondertussen verwarm de kokosolie in een pan en voeg de lente-ui, gember, limoengras en chilivlokken toe.
  • Verwarm tot de lente-ui zacht geworden is en voeg dan de resterende sojasaus en limoensap toe.
  • Voeg de rijst en tofu aan het mengsel toe en verwarm alles goed.
  • Zet het vuur uit en meng tot slot de groenten en de koriander door de rijst heen.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch