Courgette-peterselie aardappelpuree met spinazielinzenburgers
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediƫnten
courgette-peterselie aardappelpuree
- 2 courgettes
- 600 gram aardappelen
- 3 lente-ui groene deel
- 1 eetlepel bakboter plantaardig
- 4 eetlepels peterselie gehakt
spinazielinzenburgers
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram spinazie
- 200 gram linzen uit blik
- 3 eieren
- 125 gram havermout
- 3 eetlepels pesto zelfgemaakt
Instructies
Voor de puree
- Verwijder de zaadlijsten van de courgette, snij hem in stukken en leg ze in een pan.
- Schil de aardappelen, snij de aardappelen in vieren en leg ze bij de courgette in de pan.
- Snij de lente-ui fijn en doe ze ook in de pan.
- Vul de pan met water totdat het geheel voor ongeveer 1/3 onder water staat.
- Kook het gaar en stamp het fijn.
- Meng er tot slot de boter, peterselie, peper en zout doorheen.
Voor de burgers
- Roerbak de spinazie (in 1 el olijfolie), druk het overige vocht eruit en dep droog.
- Laat de linzen ondertussen uitlekken.
- Verwarm de grillpan voor.
- Kluts de eieren los en meng de spinazie, linzen en de overige ingrediƫnten erdoorheen.
- Maak van het mengsel vier linzenburgers, bestrijk ze met 1 el olijfolie en grill ze mooi goudbruin.