Courgette-peterselie aardappelpuree met spinazielinzenburgers
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
courgette-peterselie aardappelpuree
- 2 courgettes
- 600 gram aardappelen
- 3 lente-ui groene deel
- 1 eetlepel bakboter plantaardig
- 4 eetlepels peterselie gehakt
spinazielinzenburgers
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram spinazie
- 200 gram linzen uit blik
- 3 eieren
- 125 gram havermout
- 3 eetlepels pesto zelfgemaakt
Voor de puree
Verwijder de zaadlijsten van de courgette, snij hem in stukken en leg ze in een pan.
Schil de aardappelen, snij de aardappelen in vieren en leg ze bij de courgette in de pan.
Snij de lente-ui fijn en doe ze ook in de pan.
Vul de pan met water totdat het geheel voor ongeveer 1/3 onder water staat.
Kook het gaar en stamp het fijn.
Meng er tot slot de boter, peterselie, peper en zout doorheen.
Voor de burgers
Roerbak de spinazie (in 1 el olijfolie), druk het overige vocht eruit en dep droog.
Laat de linzen ondertussen uitlekken.
Verwarm de grillpan voor.
Kluts de eieren los en meng de spinazie, linzen en de overige ingrediƫnten erdoorheen.
Maak van het mengsel vier linzenburgers, bestrijk ze met 1 el olijfolie en grill ze mooi goudbruin.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch