Ga terug

Courgette-peterselie aardappelpuree met spinazielinzenburgers

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

courgette-peterselie aardappelpuree

  • 2 courgettes
  • 600 gram aardappelen
  • 3 lente-ui groene deel
  • 1 eetlepel bakboter plantaardig
  • 4 eetlepels peterselie gehakt

spinazielinzenburgers

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram linzen uit blik
  • 3 eieren
  • 125 gram havermout
  • 3 eetlepels pesto zelfgemaakt

Instructies
 

Voor de puree

  • Verwijder de zaadlijsten van de courgette, snij hem in stukken en leg ze in een pan.
  • Schil de aardappelen, snij de aardappelen in vieren en leg ze bij de courgette in de pan.
  • Snij de lente-ui fijn en doe ze ook in de pan.
  • Vul de pan met water totdat het geheel voor ongeveer 1/3 onder water staat.
  • Kook het gaar en stamp het fijn.
  • Meng er tot slot de boter, peterselie, peper en zout doorheen.

Voor de burgers

  • Roerbak de spinazie (in 1 el olijfolie), druk het overige vocht eruit en dep droog.
  • Laat de linzen ondertussen uitlekken.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Kluts de eieren los en meng de spinazie, linzen en de overige ingrediĆ«nten erdoorheen.
  • Maak van het mengsel vier linzenburgers, bestrijk ze met 1 el olijfolie en grill ze mooi goudbruin.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch