Chinese kool met ananas bereid in kokosmelk
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediƫnten
- 1 kg Chinese kool
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 theelepel sambal oelek
- 400 gram tofu uitgelekt
- 300 gram zilvervliesrijst
- 3 lente-ui groene deel
- 3 theelepels korianderpoeder
- 2 cm gemberwortel geraspt
- 2 rode pepertjes
- 1 limoen
- 400 ml kokosmelk
- 4 eetlepels kokos geraspte
- 450 gram verse ananas in blokjes gesneden
Instructies
- Was de Chinese kool en snij hem in reepjes.
- Meng voor de marinade de sojasaus, sesamolie en de sambal samen.
- Snij de tofu in reepjes en leg hem voor minimaal 30 minuten in de marinade.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
- Snij de lente-ui fijn en roerbak ze samen met de Chinese kool, korianderpoeder en geraspte gemberwortel.
- Verwijder de zaadlijsten van de peper en snij hem fijn.
- Maak de limoen schoon en rasp de schil.
- Voeg nu het pepertje, limoenrasp en het sap van de limoen aan de Chinese kool toe.
- Roer alles goed door elkaar, voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ongeveer 2-3 minuten koken.
- Bak ondertussen de tofu goudbruin.
- Meng de tofu en gekookte rijst door de Chinese kool en verwarm het geheel nog circa 4 minuten.
- Serveer de Chinese kool samen met de geraspte kokos en ananas.