Ga terug

Chinese kool met ananas bereid in kokosmelk

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg Chinese kool
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 400 gram tofu uitgelekt
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 3 lente-ui groene deel
  • 3 theelepels korianderpoeder
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • 2 rode pepertjes
  • 1 limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels kokos geraspte
  • 450 gram verse ananas in blokjes gesneden

Instructies
 

  • Was de Chinese kool en snij hem in reepjes.
  • Meng voor de marinade de sojasaus, sesamolie en de sambal samen.
  • Snij de tofu in reepjes en leg hem voor minimaal 30 minuten in de marinade.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Snij de lente-ui fijn en roerbak ze samen met de Chinese kool, korianderpoeder en geraspte gemberwortel.
  • Verwijder de zaadlijsten van de peper en snij hem fijn.
  • Maak de limoen schoon en rasp de schil.
  • Voeg nu het pepertje, limoenrasp en het sap van de limoen aan de Chinese kool toe.
  • Roer alles goed door elkaar, voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ongeveer 2-3 minuten koken.
  • Bak ondertussen de tofu goudbruin.
  • Meng de tofu en gekookte rijst door de Chinese kool en verwarm het geheel nog circa 4 minuten.
  • Serveer de Chinese kool samen met de geraspte kokos en ananas.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch