Carrot cake boekweit ontbijt pap
Bereidingstijd: 10 minuten + 12 uur wachttijd
Ingrediënten
- 60 gram boekweitkorrels
- 250 ml sojamelk
- 3 eetlepels wortel geraspt
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel nootmuskaat
- ¾ theelepel gember gemalen
- 1 eetlepel maple syrup
- 10 walnoten
- kokos rasp eventueel
Instructies
- Voeg de boekweitkorrels samen met de amandelmelk, kaneel, nootmuskaat en gemalen gember in een kom en laat het een nachtje afgedekt in de koelkast staan.
- Haal de boekweit pap de volgende ochtend uit de koelkast en doe het in een blender.
- Blendt kort de 2el geraspte wortel en maple syrup door de boekweit pap heen.
- Doe het geheel in een kom en serveer met de resterende geraspte wortel, walnoten en eventueel wat kokos rasp.
- Tip: Wil je niet een nachtje wachten kook dan de boekweitkorrels in een steelpannetje.