Ga terug

Carrot cake boekweit ontbijt pap

Bereidingstijd: 10 minuten + 12 uur wachttijd
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 60 gram boekweitkorrels
  • 250 ml sojamelk
  • 3 eetlepels wortel geraspt
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ¾ theelepel gember gemalen
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 10 walnoten
  • kokos rasp eventueel

Instructies
 

  • Voeg de boekweitkorrels samen met de amandelmelk, kaneel, nootmuskaat en gemalen gember in een kom en laat het een nachtje afgedekt in de koelkast staan.
  • Haal de boekweit pap de volgende ochtend uit de koelkast en doe het in een blender.
  • Blendt kort de 2el geraspte wortel en maple syrup door de boekweit pap heen.
  • Doe het geheel in een kom en serveer met de resterende geraspte wortel, walnoten en eventueel wat kokos rasp.
  • Tip: Wil je niet een nachtje wachten kook dan de boekweitkorrels in een steelpannetje.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch