Broccolisoep
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediƫnten
- 3 stengels lente-ui groene deel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 aardappel
- 300 gram broccoli
- 2 stuks bouillon tabletten zonder ui en knoflook
- peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels soja of lactosevrije kookroom
Instructies
- Versnipper het groene deel van de lente-ui en fruit deze kort aan in een kookpan met 1 el olijfolie.
- Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en de aardappel in blokjes.
- Voeg nu ook de broccoli en aardappel toe aan de gefruite lente-ui.
- Schenk 1 liter water bij het geheel en verkruimel de 2 bouillon tabletten hierboven.
- Breng het geheel aan de kook en laat de soep voor circa 15 minuten doorkoken.
- Pureer hierna de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.
- Voeg voor serveren per soepkom 1 el kookroom toe.