Broccolisoep
Bereidingstijd: 25 minuten
- 3 stengels lente-ui groene deel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 aardappel
- 300 gram broccoli
- 2 stuks bouillon tabletten zonder ui en knoflook
- peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels soja of lactosevrije kookroom
Versnipper het groene deel van de lente-ui en fruit deze kort aan in een kookpan met 1 el olijfolie.
Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en de aardappel in blokjes.
Voeg nu ook de broccoli en aardappel toe aan de gefruite lente-ui.
Schenk 1 liter water bij het geheel en verkruimel de 2 bouillon tabletten hierboven.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep voor circa 15 minuten doorkoken.
Pureer hierna de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat peper en zout.
Voeg voor serveren per soepkom 1 el kookroom toe.
Trefwoord FODMAP arm vegetarisch