Biefstuk met Chimichurri
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram biefstuk
- 600 gram aardappelen
- 600 gram witlof
- half bosje rozemarijn
- 30 ml olijfolie
- 1 snufje cayennepeper
- 1 snufje zout
- 1 snufje nootmuskaat
- half bosje peterselie
- 20 ml rode wijnazijn
- 1 tl chilivlokken
- 4 tomaten
- 250 gram taugé
- 300 gram ijsbergsla
Instructies
- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was en snijd de aardappeltjes in gelijke stukken en de witlof in lange dikke plakken. Verdeel hierna de aardappelen en wat rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel deze met een scheutje olijfolie en bestrooi met de cayennepeper en een snufje zout. Haal alles goed door elkaar, en plaats in de oven.
- Schep de aardappeltjes af en toe om, en bak ze in 30 minuten gaar.
- Kook ondertussen de witlof tot deze gaar is, en giet af. Voeg wat nootmuskaat naar eigen smaak toe.
- Voor de Chimichurri pureer je de peterselie, rode wijnazijn, chilivlokken, olijfolie en een beetje zout door elkaar. Smeer de Chimichurri op de biefstukken.
- Gril de biefstukken ongeveer 6 minuten, draai ze regelmatig om. Bewaar een beetje Chimichurri voor de salade. Laat de biefstukken hierna rusten onder aluminiumfolie.
- Voor de salade snij de tomaten in blokjes en spoel de taugé goed schoon. Meng in een kom de tomaten, taugé, ijsbergsla en de resterende Chimichurri. Eet smakelijk!