Ga terug

Biefstuk met Chimichurri

Bereidingstijd: 30 minuten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Zuid-Amerikaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram biefstuk
  • 600 gram aardappelen
  • 600 gram witlof
  • half bosje rozemarijn
  • 30 ml olijfolie
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje nootmuskaat
  • half bosje peterselie
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 4 tomaten
  • 250 gram taugé
  • 300 gram ijsbergsla

Instructies
 

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was en snijd de aardappeltjes in gelijke stukken en de witlof in lange dikke plakken. Verdeel hierna de aardappelen en wat rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel deze met een scheutje olijfolie en bestrooi met de cayennepeper en een snufje zout. Haal alles goed door elkaar, en plaats in de oven.
  • Schep de aardappeltjes af en toe om, en bak ze in 30 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de witlof tot deze gaar is, en giet af. Voeg wat nootmuskaat naar eigen smaak toe.
  • Voor de Chimichurri pureer je de peterselie, rode wijnazijn, chilivlokken, olijfolie en een beetje zout door elkaar. Smeer de Chimichurri op de biefstukken.
  • Gril de biefstukken ongeveer 6 minuten, draai ze regelmatig om. Bewaar een beetje Chimichurri voor de salade. Laat de biefstukken hierna rusten onder aluminiumfolie.
  • Voor de salade snij de tomaten in blokjes en spoel de taugé goed schoon. Meng in een kom de tomaten, taugé, ijsbergsla en de resterende Chimichurri. Eet smakelijk!
Trefwoord FODMAP-arm