Aardappelsalade met rucola, olijven en ei
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram krieltjes
- 2 eieren
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 lente-ui groene deel
- 8 olijven
- 75 gram rucola
- ½ sinaasappel
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Snijd de krieltjes in vieren en kook ze in ruim water met wat zout in 8-10 minuten gaar.
- Kook ook het ei in circa 10 minuten hard.
- Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken.
- Maak de sinaasappel goed schoon en rasp de schil eraf.
- Pers de sinaasappel uit.
- Meng in een grote kom het sap van de citroen en sinaasappel, met de sinaasappelrasp en de olijfolie tot een dressing.
- Snijdt de lente-ui in ringen en halveer de olijven.
- Roer de kappertjes en de lente-ui door de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Pel de eieren en snijd ze in vieren.
- Voeg de krieltjes, olijven, rucola en eieren toe aan het dressingmengsel en serveer het op een bord.